Siirry sisältöön
296,00 € / 2 vrk
Hinta sisältää 2 henkilöä.

Kauppias

Vehkaniemen Loma- ja juhlatila info@vehkaniemi.fi +358 505206451 Y-tunnus: 1641669-2 Kauppiaan ehdot

PALELLUSVUOREN NÄKÖTORNI, POHJASLAHTI - HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTO, RUOVESI -  SERLACHIUS MUSEOT, MÄNTTÄ

1. päivä: Tervetuloa Vehkaniemen tilalle, keskellä kauneinta maaseutua! Perinteistä suomalaista talonpoikaista -rakennusperinnettä, kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö. Tutustumiskierros pihapiirin eri tiloihin ja näyttelyihin. Majoitus uniikissa Panoraamamökissä järven rannalla, näkymin pitkälle Vehkajärvelle. Rentoutumisen jälkeen kylään tutustuminen. Palellusvuoren vaellusreitti ja kiipeäminen uudelle näkötornille, josta on näkymät kylätaajaman yli pitkälle Näsijärven Tarjannevedelle. Reitin voi alkaa vaikkapa Pohjaslahden kirkosta, joka edustaa 1930-luvun alun uusklassista suomalaista arkkitehtuuria, vain parin kilometrin päässä Vehkaniemestä. Kirkon sanotaan olevan ainoa tanskalaistyylinen kirkko Suomessa. Hautausmaa sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla. Reitin toisessa päässä Heikintuvan kotiseutumuseo ja kahvila. Mahdollisuus ostaa pullakahvit tai paistaa makkaraa luonnonkivisen avotakan äärellä. Paluumatkalla poikkeaminen paikallisessa kyläpubissa ja vaikkapa pizzat (myös take away). Paluu rentoutumaan majapaikkaan. Rannassa käytössä puulämmitteinen symppis tynnyrisauna, uimamahdollisuus, laituri ja soutuvene.

2. päivä: Runsas maalaisaamiainen pihapiirin päärakennuksessa. Vaellusretki Helvetinjärven kansallispuistoon Ruovedelle omatoimisesti. Matkan varrella Salussärkkä ja Rantalansärkkä - Hämeen kauneimpia maisemia! Jääkauden jäljet alkavat jo Vehkajärveltä ja ympäröivistä kumpuilevista maastoista. Paluu Virtain kautta. Matkalla Torisevan rotkojärvet ja mahdollisuus kahvitella Torisevan Kahvimajalla. Virroilla ostosmahdollisuus  Marimekko Outlet'issa. Paluu Vehkaniemeen, jossa rento illanvietto saunoen, uiden, grillaillen, leväten. 

3 päivä: Aamiaisen jälkeen voi vielä tehdä ostoksia Vehkaniemen kesänäyttelyistä, joissa taidetta, suomlaista uniikkia designia ja paikallisia kädentaitoja. Majoituksen jättö ja lähtö kohti Mänttää, jossa Serlachius-museo Gösta ja sen Paviljonki sekä keskustassa Gustaf. Mäntän Kuvataideviikot, kesäisin.