Siirry sisältöön
Sijainti

SIJAINTI

Vehkaniemen tila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Vehkajärven rannalla, taidekaupunki Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella, Pohjois-Pirkanmaalla.

 

SIRPALEISET VESISTÖT JA KUMPUILEVAT VAARAMAISEMAT

Ympäröivä luonto tarjoaa monia retkeilymahdollisuuksia. Jääkauden merkit ovat täällä näkyvissä moreeniharjuilla, särkillä, maastossa olevilla siirtolohkareilla ja kauniilla pitkänmuotoisilla kalliorantaisilla järvillä. Tällaiset pohjois-pirkanmaalaiset jylhät maisemat ja Sisä-Suomen pirstaleiset järvialueet ovat vetäneet puoleensa monia taiteilijoita aikojen kuluessa ja vieläkin. Kumpuilevilla vaaroilla on mukava vaeltaa ja niiltä avautuu kauniita näköalapaikkoja kylälle ja järville. 
 

LUONTOA JA KULTTUURIA

Suomen toiseksi suurin harjumaisema, pienois-Punkaharjuksikin kutsuttu Salussärkkä sijaitsee aivan lähistöllä. Siitä eteen päin Helvetinjärven kansallispuistoon Ruovedellekään ei ole kovin pitkä matka. Mäntässä taas sijaitsevat monet kulttuurikohteet kuten Serlachius -museo Gösta ja sen Paviljonki, Mäntän kuvataideviikot ja moni muu käyntikohde. Monet vieraistamme suuntaavat myös Ähtärin Eläinpuistoon ja Panda-taloon, ja tämän matkan varrelle osuu Veljekset Keskisen tavaratalo Tuurissa ja Virroilla Marimekko Outlet.